tisdag 6 januari 2009

Oförlöst


Transparenta tankar blir oförlösta i sina insnärjda tillstånd då jag enbart vill leva av att tänka rätt. Jag måste lära mig att tycka om mina känslor hur de än är . Jag vill inte vara märkt av det förflutna och måste därför ta mina tankar med en klackspark . Vill inte styras av dom mer , de är så många och det känns som om alla vill komma på en och samma gång , stress , stress , stress .

Det är en inre stress att ha tinitus och typ 1 diabetes och psoryasis detta ständiga på passliga tar så mycket av det andra i mitt liv känner jag , vill bara gå undan . Skriver nu för att jag vet att det känns bättre efteråt . Jag letar hela tiden och analyserar mitt mående och det börjar bli enormt påfrestande , vill ha tyst i skallen , vill kunna äta vad jag vill . Känner mig halv , har slutat dricka sprit , har slutat röka brass , har slutat ta speed , har slutat äta feta äckliga söta maträtter.

Men jag har en fri och frisk halva kvar och det är den jag försöker bli överens med att göra bra saker som bara jag vill . Och det är mycket jag vill , för mycket kanske , känns så . Läser en bok om "att förverkliga sig själv" av Karen Horney . Vad är en neuros ? Och hur uppkommer den ?

Känner igen mig i mycket och det känns inte bra , men samtidigt är det ju så det är , jag kan inte ändra verkligheten jag kan bara ändra min attityd till den . Ju mer jag läser i boken ju närmre kommer jag de delarna i mitt undermedvetna som är just de som tagit över mitt liv just nu .

Jag kan ha fel , men någonstans ser jag det helt klart också .
Att det tar faktiskt ett helt liv att förstå sig på sig själv och då är det bara en bråkdel . Ju mer jag blir medveten om hur stort detta är i allas liv , mer eller mindre , ju mer fattar jag att det är inget att hålla på med för mycket om jag även vill leva och uppleva mina äkta känslor . Jag får ta detta som en del i min utveckling att framöver kunna förstå och hjälpa andra . Det är så in i baljans spännande och då är ett liv utan sinnesförändrande substanser ett måste och även en tacksamhet som jag så ofta glömmer .

Jag är där jag är idag av egen kraft och det innebär att jag kan gå hur långt som helst. Med dessa ord tar jag mig ann denna dag som började riktig bra .

1 kommentar:

svartängel sa...

Hoppas din dag fortsatte vara bra också:-) Kram