onsdag 17 december 2008

Bävan för framtider







I stunder av förundran tror jag att det som vi kallar trygghet ligger i vår förmåga att se förbi problemen och dölja dessa i alla våra antaganden och måsten. Vi är belamrade av dessa dylika förhavanden så som Jul ,Nyår,Påsk,Pingst,Midsommar,födelsedagar och firmafester.

Och så kommer det en jordbävning mitt i allt sammans , phugaligen stackars oss . Vi är så förbannat okunniga att vi låter rädsorna styra våra kännslor i mångt och mycket. Om jag frågar någon om hur han eller hon mår så kan svaret vara jo det är toppen jag har köpt ny telefon . Där är konsumenterna idag d.v.s vi alla som känner en plikt i att föra ekonomin framåt med en total blindhet för vad vi köper och var varan kommer ifrån och framför allt var den blir av när vi är färdiga med den . Vem hjälper vi och vem stjälper vi ?

Det är likt ett sockerbegär som måsta stillas snabbt och utan att någon eller jag märker det ,bara jag mår bra utan avbrott . Det är ett stort jävla självförakt ! !

Jag vill ingen något illa , men mer jordbävning , det ruskar om och det känns att vi är oerhört sårbara och det är bra . Vi måste ta livet på jorden på fullaste allvar annars har vi nog missat den viktigaste orsaken till varför vi är här. Tänk om elektrisiteten plötsligt bara stängdes ? Då hade vi nog kommit sanningen närmre , men det är klart många hade fått lida , men å andra sidan , det gör det ju många redan nu.

Idag ska jag ansränga mig att göra de rätta valen och det känns spännande.

1 kommentar:

livsstigen sa...

Trygghet är en upplevelse som finns inom oss. Kanske är det därför så många är rädda. Vårt arbete med att bidra till att människor stärker sig är därför oerhört viktigt.
Härliga hälsningar till en hejdundrande man!